Informació útil

Documentació

QUINS DOCUMENTS HAS DE TENIR EN COMPTE?

Confirmació de la reserva. Primer has de rebre per correu electrònic la confirmació que la reserva està realitzada, amb totes les teves dades i les dades del viatge. Amb aquest document no pots embarcar, però és la certificació que tot està correcte.

Assegurança. Juntament amb la confirmació rebràs les clàusules de l'assegurança del viatge i els telèfons d'assistència en el cas que ho contractis.

Pagaments. Guarda tots els comprovants dels pagaments realitzats pel teu viatge, ja sigui per Internet, pagament per targeta o transferència directa al banc.

Passaport. És essencial per viatjar portar el passaport, i moltes navilieres ho exigeixen igualment encara que el viatge sigui dins de la Unió Europea. Normalment has de tenir a més un marge de sis mesos de caducitat des de l'arribada del creuer. Es recomana un passaport per persona, també en el cas de menors. Per embarcar has de tenir tota la documentació en regla. Consulta les condicions especials per a viatges a Estats Units, Rússia, Àsia, Líbia o Egipte, entre d'altres destins.

Viatjar amb fills adoptius. Algunes navilieres exigeixen un document de consentiment dels pares, i en alguns casos signat pel notari.

Viatjar amb un menor que no és el teu fill. Algunes navilieres exigeixen un document de consentiment dels pares, i en alguns casos signat pel notari.

Viatjar amb només un dels pares. Alguna naviliera exigeix un certificat de les autoritats locals si un menor viatja amb només un dels seus pares, sigui per la circumstància que sigui.

Bitllets. L'emissió dels bitllets definitius només la realitzen les pròpies navilieres. Poden enviar-ho fins a cinc dies abans de l'embarcament i són imprescindibles. No es pot embarcar només amb la confirmació de la reserva.

Check-in. Moltes navilieres aconsellen que es realitzi el chek-in online a través d'Internet per agilitzar l'embarcament i perquè les dades dels passatgers quedin registrats per a altres contractacions dins del vaixell.

Animals

TENS ANIMALS?

Si és així, has de deixar-los a casa i buscar a algú que els cuidi, perquè totes les navilieres tenen totalment prohibit l'embarcament d'animals, siguin de la raça o la grandària que siguin.

Només la companyia Cunard permet que portis a la teva mascota de viatge, però cal avisar en formalitzar la reserva, mai després. Si ho fas, ells també gaudiran del luxe amb menjar i espais adaptats per jugar en un dels 12 compartiments especials. Portar-ho té un cost d'entre 300 i 500 euros, depenent del viatge. Això sí, pot ser que no pugui baixar-se del vaixell depenent de la destinació que triïs. Això dependrà de les autoritats locals.

Assistència mèdica

¿Y SI HAS DE ANAR AL METGE?

Els vaixells de creuers disposen d'un servei que normalment consta d'un metge i una infermera, i alguns d'ells tenen centre mèdic propi. Això sí, has de saber que el servei i les consultes es facturaran a part del cost del viatge.

Recorda ficar a l'equipatge teva medicació si la necessites. Les pastilles contra el mareig solen ser gratuïtes al vaixell.

Si passa alguna cosa greu, el trasllat a un hospital pròxim sol ser la solució. La majoria dels vaixells moderns i disposen d'heliport per si passa alguna cosa en alta mar.

El preu de les consultes sol variar entre els 30-40 i els 90 euros, depenent de l'horari i les condicions. Tingues en compte que pot ser que la teva assegurança particular cobreixi aquestes consultes i et torni els diners.

Nadons

VOLS VIATJAR AMB EL TEU BEBÈ?

Consulta primer, perquè l'edat mínima exigida perquè un bebè pugui embarcar varia segons la companyia i la destinació escollida. Moltes no posen límits, però unes altres demanen que tinguin com a mínim sis mesos o un any. Assabenta't també de les zones i activitats per a bebès que ofereixen algunes companyies.

Aquests són els permisos normals d'edat:

Aranui: No hi ha mínim

Azamara: Mínim 6 mesos (1 any en certes destinacions)

Carnival: Mínim 6 mesos (12 mesos a Europa)

Celebrity: Mínim 6 mesos (1 any en certes destinacions)

Compagnie du Ponant: Mínim 6 mesos

Costa Cruceros: Mínim 6 mesos (1 any en certes destinacions)

Croisieurope: No hi ha mínim

Cunard: Mínim 1 any

Holland América: Mínim 6 mesos

MSC Cruceros: No hi ha mínim (consultar segons destinació)

Paul Gauguín: Mínimo 1 año

Politours: No hi ha mínim (consultar segons destinació)

Princess Cruises: Mínim 6 mesos

Pullmantur: Mínim 6 mesos

Royal Caribbean: Mínim 6 mesos (1 any en certes destinacions)

Regent Seven Seas: Mínim 1 any

Star Clippers: Mínim 6 mesos

Silversea: No accepta beus (excepte alguna excepció)

Consultar altres companyies a info@miramarcreuers.cat

Sopar de gala

QUÈ ÉS EL SOPAR DE GALA?

El sopar de gala és una trobada nocturna especial en el menjador principal del vaixell amb un menú d'exquisiteses, en una atmosfera elegant i festiva, normalment amb la presència del Capità i de la seva tripulació, i més típica dels grans creuers. En ocasió de festivitats com a Nadal, Any Nou o Setmana Santa acostumen a servir menús especials. Els passatgers han d'anar vestits d'acord amb l'ocasió (veure Vestimenta).

Dinar

A QUINA HORA ES MENJA I QUÈ INCLOU EL PREU?

Gairebé totes les navilieres acostumen a tenir uns torns de menjar preestablerts que has de consultar en el moment de la reserva. Normalment, en les navilieres espanyoles, el torn d'esmorzar és de 7.00 a 10.00 hores, el dinar de 13.00 a 14.00 hores i el sopar de 20.30 a 22.00 hores. A les estrangeres, els àpats s'avancen. L'esmorzar comença a servir-se a les 6.30 hores, el dinar sol ser de 12.00 a 13.30 hores i el sopar de 19.00 a 20.30 hores.

Algunes companyies, com Norwegian Cruise Line, tenen l'avantatge de no disposar d'horaris establerts i donar llibertat total al client. Altres navilieres permeten triar l'hora del sopar sense restriccions, i alguns petits creuers de luxe donen també llibertat d'elecció a tota hora. En algunes ocasions, sobretot en els grans creuers, se t'assignarà un torn de menjador en realitzar la reserva.

Normalment en un creuer pots contractar pensió completa, la qual cosa s'inclouen tots els àpats a bord i només algunes begudes sense alcohol. Alguns creuers tenen el règim del tot inclòs, és a dir, tots els àpats, begudes i una selecció de begudes alcohòliques a tota hora ja estan incloses en el preu. En alguns creuers de luxe, el règim tot inclòs porta, a més, altres detalls exclusius. No es pot portar menjar ni beguda de l'exterior.

Discapacitats

POTS ANAR DE CREUER SI TENS ALGUNA DISCAPACITAT?

Sí, pots anar de creuer, però és necessari que ho comuniquis en efectuar la reserva, ja que el nombre de camarots per a passatgers discapacitats és limitat. Per motius de seguretat, depenent de la discapacitat, has de viatjar sempre amb algun acompanyant.

Normalment existeixen cadires de rodes a bord per a ús d'emergència. De totes maneres, es recomana portar la teva pròpia cadira de rodes si la necessites, de grandària estàndard i plegable. A més, cal tenir en compte que pot ser que alguna zona del vaixell no sigui accessible.

Embarassades

POTS ANAR DE CREUER SI ESTÀS EMBARASSADA?

Sí, pots viatjar com qualsevol passatger, però la majoria de les navilieres exigeixen un màxim de mesos de gestació. El normal és que no puguis embarcar si estàs embarassada de més de 24 setmanes.

Aranui: Sense assenyalar. Recomanat 24 setmanes màxim

Azamara: 24 setmanes màxim

Carnival: 24 setmanes màxim

Celebrity:24 setmanes màxim

Compagnie du Ponant: 24 setmanes màxim

Costa Cruceros: 24 setmanes màxim

Croisieurope: 24 setmanes màxim

Cunard: 24 setmanes màxim

Holland América: 24 setmanes màxim

Iberocruceros: 24 setmanes màxim

MSC Cruceros: 28 setmanes al final del creuer

Paul Gauguín: 24 setmanes màxim

Politours: 24 setmanes màxim

Princess Cruises: 24 setmanes màxim

Pullmantur: 24 setmanes màxim

Royal Caribbean: 24 setmanes màxim

Regent Seven Seas: 24 setmanes màxim

Star Clippers: 24 setmanes màxim

Silversea: 24 setmanes màxim

Embarcament i desembarcament

QUÈ HAS DE SABER PER EMBARCAR I DESEMBARCAR?

Normalment l'embarcament comença amb unes quatre hores d'antelació abans que el vaixell salpi. L'hora estarà indicada en el bitllet. La facturació de l'equipatge s'ha de realitzar, com a màxim, dues hores abans que surti el vaixell.

Et donaran unes etiquetes perquè les hi posis a l'equipatge i la tripulació t'ho porti fins al camarot. A més, et demanaran el passaport i el bitllet per al lliurament de les targetes d'embarcament. Els passatgers de les suites tenen prioritat. Pel desembarcament t'avisaran de l'hora i lloc, i l'equipatge ha d'estar etiquetat. Recomanem portar un equipatge de mà amb el més bàsic.

Enchufes

QUIN ÉS EL VOLTATGE DELS ENDOLLS?

El voltatge dels endolls per als teus aparells elèctrics o electrònics varia depenent del vaixell i de la companyia, però l'estàndard és de 110/220V en les navilieres internacionals.

En tot cas, des de Miramar Creuers t'aconsellem que portis sempre un adaptador internacional per evitar problemes.

Endolls

QUINES SÓN LES NORMES PER A l'EQUIPATGE?

Recomanem que totes les teves maletes portin etiquetes amb les dades personals, adreça, telèfon i nombre de cabina, perquè sigui més difícil extraviar-les. En el cas que hagis de realitzar algun vol, el pes màxim és de 20 quilos i el sobrepès correrà al teu càrrec. Si en el pack del viatge inclou vol i creuer, l'equipatge serà portat directament als cellers del vaixell. Si l'equipatge es perd o es danya, has de posar una denúncia a la secció d'informació del vaixell. Si es produeix en el vol i no és propi, la naviliera no té responsabilitat.

Què és el que no pots portar en la maleta? Armes i municions, explosius, focs artificials i projectils, gas comprimit o liquat (inflamables, no inflamables, refrigerants, irritantes i verinosos) com a gas per a campament, pistoles llança-projectils i pistoles "Starter" de sortida, substàncies infeccioses i verinoses, substàncies corrosives, radioactives, objectes que constitueixin armes impròpies. Això podrà ser motiu per anul·lar el bitllet.

Excursions

COM SÓN LES EXCURSIONS EN ARRIBAR A PORT?

Les excursions en les escales del creuer no són obligatòries, sinó opcionals, i s'acostumen reservar i abonar a l'oficina d'excursions a bord, durant el primer dia de creuer. Existeixen certes excursions especials que per la seva complexitat han de ser reservades abans d'embarcar. En qualsevol cas, sol·licita el programa d'excursions a bord en reservar el creuer, ja que acostuma estar disponible amb certa antelació.
Algunes companyies navilieres et permeten reservar les seves excursions amb antelació a través de la seva pàgina web i amb només disposar del número o còdig de la teva reserva. Les tarifes depenen de cada naviliera i del tipus d'excursió o si porta o no inclòs el dinar.
Recorda que en alguns llocs pot ser necessari el visat i si vols que t'ho gestioni la companyia has de contractar l'excursió amb ells. En cas contrari, has de parlar amb l'ambaixada o consolat. La naviliera pot canviar les condicions de les excursions sense avís previ.

Fumadors

POTS FUMAR EN EL VAIXELL?

Fumar està totalment prohibit en totes les zones comunes dels vaixells. En la majoria dels creuers hi ha sales o salons per a fumadors. Si fumes en una coberta exterior, no tiris la burilla per la borda.

Internet

POTS CONNECTAR-TE A INTERNET DURANT EL CREUER?

La gran majoria dels creuers disposen de connexió a Internet, ja sigui per cable, en cafès o sales específiques, o cada vegada més sense fil, amb servei wifi en tot el vaixell. En la recepció del vaixell has de consultar les tarifes. En alguns la connexió és gratuïta.

Mercaderies a bord

QUÈ HAS DE SABER ABANS D'INTRODUÏR ALGUNA COSA AL VAIXELL?

Està prohibit transportar tot tipus de mercaderies perilloses, així com beguda i menjar amb procedència de l'exterior. En cas contrari, serà recollida per l'oficial de seguretat i lliurada al passatger en finalitzar el desembarcament.

Cal tenir en compte que s'apliquen exactament les mateixes condicions i comprovacions que en els aeroports, excepte les limitacions de líquids de perfumeria.

Aparcament

ON DEIXES EL COTXE SI HO PORTES FINS Al PORT DE SORTIDA?

En la majoria dels ports d'embarcament i dels aeroports hi ha serveis d'aparcament concertats. Si tens pensat anar amb cotxe fins a la sortida del vaixell i deixar-ho en el pàrquing d'una ciutat en concret has d'informar-te de la localització i les tarifes. El preu mitjà acostuma a ser entre 8EUR i 11EUR al dia. Has de reservar amb antelació perquè les places són limitades.

Seguretat a bord

QUINES MESURES DE SEGURETAT PRENEN EN ELS CREUERS?

Tant l'equipatge com els passatgers poden ser registrats a l´embarcar en un creuer per motius de seguretat, per no introduir objectes o mercaderies perilloses. En el cas que els responsables detectin un perill real, podran impedir que el passatger embarqui o que introdueixi els objectes requisats.
Com estableixen les lleis internacionals, quan pugis a bord hauràs d'atravessar un detector de metalls i passar l'equipatge de mà per una màquina de rajos X. A més, la naviliera està obligada a reunir als passatgers del creuer el primer dia per informar del procediment de salvament i localització del material, com en els avions.

Tipus de creuers i vaixells

A causa de la creixent demanda de creuers a nivell mundial, el número de companyies ha crescut i la seva oferta d'itineraris i vaixells va cada any en augment. Per això, aquestes poden oferir una gran quantitat d'itineraris i vaixells perquè vostè pugui triar el que millor s'adapta a les seves necessitats.
Els creuers es classifiquen en funció de la categoria, grandària, durada, itinerari, antiguitat o règim a bord.

Categoria

 • Luxe: 6 estrelles
 • Superior(Premium): 5 estrelles
 • Stándard(Familiar-Popular): 4 estrelles
 • Clàssics: 3 estrelles

Grandària

 • Grans: Més de 40.000 tones
 • Mitjans: Fins a 10-40.000 tones
 • Petits: Hasta 10.000 tones
 • Boutique: Tipus iot

*En aquest últim cas queden inclosos velers i iots.

Durada

 • Mini creuers: Entre 1-5 dies
 • Standard: Entre 6-8 dies
 • Llargs: Entre 9-18 dies
 • Especials: Més de 18 dies
 • Volta al Món: Fins a 120 dies

Itinerari

 • Alaska
 • Antàrtida
 • Àsia
 • Austràlia i Nova Zelanda
 • Amèrica del Nord i Canadà
 • Capitals Bàltiques i Fiords Noruecs
 • Carib
 • Groenlàndia
 • Hawaii
 • Mediterrani
 • Nord d'Europa
 • Orient Mitjà
 • Sud-amèrica
 • Antàrtida
 • Tahití
 • Transatlàntics
 • Transpacífics
 • Resta del Món

Antiguitat

 • Última generació: Entre 1-5 anys
 • Moderns: Entre 5-10 anys
 • Clàssics: Entre 10-15 anys
 • Molt clàssics: Més de 15 anys

No obstant això, tots els anys les navilieres realitzen obres de manteniment i millores, amb el que encara sent un vaixell clàssic poden comptar amb unes instal·lacions magnífiques.

Règim a bord

 • Pensió completa: Inclou tots els àpats i en ocasions begudes bàsiques.
 • Tot inclòs: Inclou tots els menjars i begudes.
Vacunes

HAS DE VACUNAR-TE PER ANAR DE CREUER?

En organitzar el teu viatge, consulta amb les autoritats sanitàries si és necessari posar-se alguna vacuna per visitar algun dels països del teu itinerari. Normalment, els creuers per l'Oceà Índic exigeixen vacunes especials, concretament la vacuna contra la febre groga. De totes maneres, es recomana comprovar els requisits definitius almenys 8 setmanes abans de la data de sortida, per si es dóna alguna circumstància especial a una altra zona.

Vestimenta i bugaderia

A bord del vaixell

A bordo del barco

Durant el dia, recomanem que utilitzis roba lleugera i còmoda. Has d'evitar els talons o les sabates incòmodes, i hauries de portar algun tipus de jaqueta, encara que sigui fina, per protegir-te del canvi de temperatura entre l'interior i l'exterior del vaixell. Això últim i la roba d'abric depenen del tipus d'itinerari que realitzis. No podràs entrar en els restaurants amb vestit de bany, encara que estiguis en la piscina. A la nit, per al sopar, acudir a actuacions, festes o a la discoteca et recomanem roba formal. Has d'evitar els jeans o vaquers en aquestes activitats si vas en un creuer de luxe. Quant al sopar de gala, has d'anar molt formal, amb tratge o amb vestit. Mitja etiqueta és acceptable, però en creuers de luxe formal és obligatori el vestit amb corbata o corbatí.

A les excursions

Per norma general porta roba i calçat còmode i lleugers. Si és una excursió a la platja, no oblidis portar vestit de bany i tovallola. Si vas a visitar algun temple o museu, utilitza la roba que sigui adequada i respectuosa amb les normes del país.

Al gimnàs o zones esportives

Sempre cal anar amb la roba i el calçat adequat i que s'utilitza només per fer esport, per motius d'higiene. És molt recomanable anar sempre, a més, amb una tovallola.

La bugaderia i el rentat en sec

Són dos serveis que normalment estan disponibles en la majoria dels creuers si vols rentar la teva roba a bord. No obstant això, has de verificar la disponibilitat del rentat en sec. En tot cas, aquests serveis no estan inclosos en el preu del creuer, així que has de pagar un recàrrec per utilitzar-los.

Visats

ET FA FALTA ALGUN VISAT EN EL CREUER?

Has d'estar informat si necessites algun tipus de visat per poder viatjar a algun país de l'itinerari i realitzar excursions. Si és així, són obligatoris per l'embarcament. En alguns llocs pot ser necessari visat i si vols que t'ho gestioni la naviliera has de contractar l'excursió amb ells. En cas contrari, has de parlar amb la corresponent ambaixada o consolat perquè t'ho expedeixin. Et recomanem que visitis la web www.visados.org per obtenir tota la informació corresponent.

Pagament amb transferència bancària:

BBVA
IBAN
ES90 0182 5920 53 0201676664

La Caixa
IBAN
ES63 2100 4822 6622 0010 4758

Banco Santander
IBAN
ES94 0049 5030 19 2116735171

>